Miksi minun tulisi vaihtaa sieneni uuteen?

- Tavallinen keittiösieni kerää itseensä lukemattoman määrän bakteereita, eikä sienen peseminen auta asiaa lainkaan. Keittiösieni saattaa pahimmillaan sisältää enemmän bakteereita, kuin vessanpöntön kansi.


Miksi sieni on silikonia?

- Silikonista valmistettu sieni sisältää huomattavasti vähemmän bakteereita kuin tavallinen keittiösieni, joka imee juuri siivoamasi bakteerit sisälleen. Näin se myös levittää bakteereita muille pinnoille. Silikonista valmistettu sieni on myös erittäin helppo puhdistaa; sen voi keittää kiehuvassa vedessä, mikrottaa tai laittaa tiskikoneeseen.Miksi tilaatte sienenne ulkomailta?

- Sillä Suomessa ei kyseistä tuotetta ole lainkaan saatavillaMitä haittoja tavallisen keittiösienen harvasta vaihtamisesta koituu?

- Tavallinen keittiösieni tulisi vaihtaa vähintään kerran viikossa uuteen, mutta harva ihminen näin kuitenkin tekee. Mikäli sientä ei vaihda säännöllisesti, se lisää ja levittää bakteereita pintoja pyyhkiessä. Sienen kostea ja sokkeloinen rakenne on ihanteellinen bakteerien lisääntymiseen. Keittiösienet myös lisäävät esimerkiksi vatsatauteja ja ruokamyrkytyksiä.Mihin sitä voi käyttää?

- Silikonista sientä voi käyttää melkein mihin tahansa. Sienellä voi tiskata, pestä erilaisia pintoja, pannuja naarmuttamatta herkkää Teflon-pintaa, poistaa kankaista nukkaa ja monta muuta asiaaOnko se ekologinen?

- Sieni on vaihdettava muutaman kerran vuodessa, jolloin se tuottaa vähemmän muovijätettä kuin tavalliset keittiösienet, joista jätettä kertyy yli 50 muovista sientä vuodessa. Myös pakkaus on valmistettu käsityönä kierrätettävistä materiaaleista.Onko valikoimassa muita värejä?

- Valikoimassa on tällä hetkellä vain sinistä ja pinkkiä. Tilaamme erilaisia värejä kysynnän mukaan, joten väriehdotuksia voi aina laittaa!